CHERRY CLAFOUTIS

Hello everyone, welcome back to my blog!!

So today I want to share with you the easiest french dessert that you can prepare with a few easy ingredients. It’s cherry season so I couldn’t find a better recipe for now… a Cherry Clafoutis!!! I’m currently studying so much for my exams to enter to university so when I find a break I love baking, it just relaxes me… does it happen to you as well? If you do, you won’t find any difficulty on doing this recipe! Let’s see how it’s done.


Hola a tots, benvinguts un dia més al meu blog!!

Avui vull compartir amb vosaltres un dels postres francesos més fàcils que pots preparar amb molt pocs ingredients. És temps de cireres així doncs no podia trobar millor recepta per aprofitar-ho… Un Clafoutis de ciereres!! Ara mateix estic estudiant un munt per als meus examens per entrar a la universitat i quan tinc una estonaeta lliure aprofito per cuinar, em relaxa… et sents identificat?? Si és així, no trobaràs cap dificultat en fer aquesta recepta!! Anem a veure com es fa. 

INGREDIENTS

fullsizeoutput_555

  • 4 eggs | 4 ous 
  • 100 gr of sugar | 100 gr de súcre 
  • 600 gr of cherries | 600 gr de cireres
  • 240ml of milk | 240ml de llet
  • 100 gr of flour | 100gr de farina
  • 1 pinch of salt | 1 pessic de sal
  • 1/2 tsp of vanilla extract | 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
  • A little bit of butter | una mica de mantega

PREPARATION

fullsizeoutput_557

  1. Preheat the oven | Escalfa prèviament el forn
  2. Clean your cherries and pitte them in a bowl with a gnife without cutting them in half | Renta les cireres i treu el pinyol sense trencar-les per la meitat amb un ganivet 
  3. Grease a baking dish with a little bit of butter and dust it with some 2 tbsp of sugar | Greixa el mottle amb una mica de mantega i espolvoreja 2 culleres de sucre per sobre.
  4. Arrange the cherries on top of the baking dish | Posa les cireres a sobre del motlle
  5. In a bowl whisk the eggs with the milk, vanilla, flour, sugar and salt. Add melted butter if you desire. Stir and combine alltogether | En un bol barreja els ous amb la llet, vainilla, farina, sucre i sal. Pots afegir una mica de mantega desfeta per sobre. Barreja-ho molt bé tot. 
  6. Add the mixture in the baking dish and done! | Afegeix la mescla al motlle i fet!
  7. Pop it into the oven for about 40 minutes or until puffs and looks golden | Posa-ho al forn durant 40 minuts o fins que s’infli i tingui un color daurat.
  8. Let it cool a few minutes while it deflates 🙂 | Deixa-ho refredar uns quants minuts mentre es desinfla.

fullsizeoutput_558

And done! Now you can sprinkle some powdered sugar on top before serving. You can serve it warm or chilled. In my opinion it tastes even better the day after!! | I fet!! Ara ja pots espolvorejar una mica de sucre glas per sobre abans de servir-ho. Ho pots servir calent o fred. Jo crec que està més bo el dia després!!

fullsizeoutput_559

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s