7 HEALTHY SNACKS

Hello everyone, welcome back to my blog!!

New year, new goals. Mine haven’t changed very much but what I really want to do this year is  encourage you to do one of my habits. And this is eating healthy. Believe me a healthy nutrition makes a great difference. Not only on your weight, but also on your mood: you become more productive, you want to do more things, you have more energy… Healthy food makes me happy!! But the problem starts when you don’t know what to prepare. For me it wasn’t easy to find snacks for when I was hungry between meals and I didn’t want to eat processed food like: biscuits, cereals, chips… So I started to do my own recipes. Here I just leave you 7 of them, they’re very easy and also quick to do.


Hola a todos, bienvenidos a mi blog!!

Nuevo año, nuevas metas. Las mías no han cambiado mucho pero lo que realmente me propongo es animarvos a que practiqueis uno de mis hábitos. Y este es comer saludable. Creedme una alimentación sana cambia la situación.  No solamente el peso, pero además tu humor: eres más productivo, quieres hacer más cosas, tienes más energía… La comida sana me hace feliz!! Pero el problema empieza cuando no sabes qué preparar. Para mi no fue fácil encontrar snacks para cuando tenía hambre entre horas y no quería comer comida procesada como: galletas, cereales, patatas de bolsa… Así pues empecé a crear mis recetas. Aquí os dejo 7 de ellas, son muy fáciles y rápidas de hacer.

EGGPLANT MINI PIZZAS

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Ingredients:

  • 1/2 eggplant | 1/2 berenjena 
  • 2 spoon of tomato saucefor each eggplant chunck | 2 cucharas de salsa de tomate para cada porción de berenjena
  • Some shredded cheese | Queso ralladao
  • Some oregano | Orégano 
  • Some oil and salt | Aceite y sal

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Preparation:

  1. Cut the eggplant in thick pieces | Corta la berenjena en rodajas gruesas.
  2. Add some salt so the eggplant can remove its water | Añade aceite encima para que suelte el agua.
  3. Drizzle some oil on top of the pieces | Un chorrito de aceite por encima 
  4. Pop it into the oven for 20 minutes | Y para el horno durante 20 minutos.
  5. Remove from the oven and add 2 spoons of tomato sauce on top and a handful of cheese | Saca la bandeja del horno y añade 2 cucharas de salsa de tomate y un puñado de queso.
  6. Finally add the oregano and pop it into the oven again until the cheese is melted | Finalmente añade orégano y ponlo otra vez en el horno hasta que el queso se funda.

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ENERGY BITES

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Ingredients:

  • 1 cup of nuts | 1 vaso de nueces
  • 1 cup of dates | 1 vaso de dátiles
  • 1 teaspoon of cocoa powder | 1 cuchara de cacao en polvo
  • 1 teaspoon of vanila extract | 1 cuchara de extracto de vainilla
  • 1/2 cup of oats | 1/2 vaso de avena

Preparation on my NO BAKE ENERGY BITES ( HEALTHY SNACK ON THE GO) post | La preparación  está en mi post NO BAKE ENERGY BITES ( HEALTHY SNACK ON THE GO).

BLUEBERRY BITES

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Ingredients:

  • Blueberries(as much as you want) | Arándanos (los que quieras)
  • 1/2 yoghurt | 1/2 yoghurt
  • Some sugar/honey | Miel o azúcar

Preparation:

  1. Wash your blueberries  | Limpia los arándanos
  2. In a bowl combine the yoghurt with your sweetener | En un bol mezcla el yoghurt con el endulzante que prefieras.
  3. Add the blueberries and cover them with the mixture | Añade los arándanos y cúbrelos con la mezcla.
  4. Place them in a dish or in a tray. Cover it and put it into the freezer for a few hours | Ponlos en un plato o bandeja. Tápalo y ponlo en el congelador por unas horas.

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SWEET SUSHI

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Ingredients:

  • 1 banana | 1 plátano
  • Some chocolate cream | Un poco de crema de cacao
  • Some strawberry jam | Un poco de mermelada de fresa
  • 1 tortilla bread | 1 pan de tortilla
  • Some blueberries | Arándanos

Preparation on my  HEALTHY HALLOWEEN TREATS post 🙂 | La preparación está en mi post HEALTHY HALLOWEEN TREATS.

 BANANA & STRAWBERRY ICE-CREAM

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Ingredients:

  • 4 frozen strawberries | 4 fresas congeladas
  • 2 frozen bananas | 2 plátanos congelados
  • 1/2 cup of yoghurt | 1/2 yoghurt
  • A splash of water or milk | 1 chorrito de agua o leche
  • Some honey/sugar | Azúcar o miel

Preparation:

  1. Take the fruit from the freezer and combine it with the yoghurt and the milk in the blender | Saca la fruta del congelador y combinala con el yoghurt y la leche en la batidora.
  2. Blend it but not much, we want a thick consistency | Bate pero no mucho, queremos una consistencia espesa.
  3. Pour it into a bowl and pop it into the freezer for a few minutes | Abócalo en un bol y ponlo en el congelador por unos minutos.
  4. Remove from the freezer and add your toppings like shredded coconut or granola| Sacar del congelador y añade aderezos como coco rallado o granola.

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BANANA & OATS COOKIES

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Ingredients:

  • 3 bananas | 3 plátanos
  • 2 cups of oats | 2 vasos de copos de avena
  • Some dark chocolate chips | Chips de chocolate negro

Preparation on my OATMEAL & BANANA COOKIES post | La preparación está en mi post OATMEAL & BANANA COOKIES

CUCUMBER BITES

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Ingredients:

  • 1/2 cucumber | 1/2 pepino
  • 4 tbsp of cream cheese | 4 cucharas de queso crema
  • Some herbs/spices | Hierbas/especias
  • 1/4 of tomatoe | 1/4 tomate

Preparation:

  1. Wash the cucumber and then cut it into thick slices | Limpia y corta el pepino en rodajas gruesas.
  2. You can peel it, leave the peal or make stripes like I did | Puedes pelarlo o dejar la piel o hacer tiras como yo hice.
  3. Then in a bowl mix some cream cheese with your favourite herbs | En un bol mezcla el queso crema con tus hierbas favoritas 
  4. Add a teaspoon of the mixture on top of the cucumber | Añade un cucharada de la mezcla en cada rodaja de pepino
  5. Wash and cut the tomatoe and place a little bit on top | Lava y corta el tomate y pon un poco encima de cada rodaja.

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