3 CHRISTMAS TREATS

Hello everyone, welcome back to my blog!!

Christmas is around the corner and I’m showing you some treats for this season. They’re super sweet and delicious plus easy to do. So what are you waiting to do some of these and sourprise your guests?! This Christmas I’m going to relax and enjoy with my family and friends. What are your plans?? I’m sure you’re going to have fun too 🙂


Hola a todos, bienvenidos a mi blog!!

La Navidad está a la vuelta de la esquina y os voy a enseñar algunos dulces para esta temporada. Son muy dulces y deliciosos además de fáciles de hacer. Así que a qué estás esperando para hacer uno de estos y sorprender a tus invitados?! Esta Navidad voy a relajarme con mi família y amigos. Cuáles son tus planes? Seguro que lo vas a pasar genial también 🙂 

REINDEER PANCAKES

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  • 1 egg | 1 huevo
  • 1 cup of milk | 1 vaso de leche
  • 2 tbsp of sugar | 2 cucharas de azúcar
  • 1 tsp of baking soda | 1 cuchardita de bicarbonato
  • 150 gr of wheat flour | 150 gr de harina de trigo

Preparation

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  1. In a blender add all the ingredients and blend until everything is smooth but not too liquid | En una batidora añade todos los ingredientes y bate hasta que todo esté uniforme pero no demasiado líquido
  2. Set the skillet into medium heat | Pon la sartén a fuego medio 
  3. Grease the skillet with a little bit butter or oil | Engrasa la sartén con un poco de mantequilla o aceite
  4. Take a spoon of the mix and put it on the skillet | Coge una cucharada de la mezcla y ponla en la sartén
  5. Turn the mix with a spatula when bubbles are showing on top of the pancake | Gira la mezcla con una espátula cuando salgan burbujas encima de la tortita
  6. Few seconds later take the pancake out from the skillet and place it on a dish | Unos segundos más tarde retira la tortita de la sartén y ponla en un plato
  7. Repeat until the mix runs out. You can make different sizes of pancakes to achieve the reindeer look | Repite hasta que se acabe la mezcla. Puedes hacer diferentes medidas de las tortitas para conseguir la apariencia de un reno.
  8. Then fry some bacon on the skillet | Después fríe un poco de bacon en la sartén
  9. Place the pancakes and the bacon on a plate and add a cherry tomato for the nose and some cream cheese and a dry blueberry for the eye | Pon las tortitas y el bacon en un plato y añade un tomate cherry para la nariz y un poco de queso crema con un arándano deshidratado para el ojo

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PUFF PASTRY CHRISTMAS TREE 

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  • 2 pastry layers | 2 láminas de pasta de hojaldre 
  • Some cocoa cream | Crema de cacao
  • 1 egg | 1 huevo

Preparation

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  1. Preheat the oven | Precalienta el horno
  2. Take your pastry layers and roll them with some flour | Coje las dos láminas y estíralas con un rodillo con harina
  3. Then add cocoa cream as much as you want on top of 1 of the layers | Después añade tanta crema de cacao como quieras encima de una de las láminas
  4. Cover it with the other layer on top of the other one | Tápala con la otra lámina encima de la otra.
  5. Take a knife and cut in stripes in every side of the pastry and remove 2 stripes on top and on the bottom of the pastry | Coge un cuchillo y corta en tiras en cada lado de la masa y saca dos tiras de arriba y de abajo
  6. Then twist the stripes | Después enrosca las tiras
  7. With the remaining stripes you can make a star | Con la parte restante puedes hacer una estrella
  8. Finally crack and egg and wash your pastry with a brush soaked in the egg | Finalmente rompe un huevo y baña tu hojaldre con un pincel empapado de huevo.
  9. And pop it into the oven until gets golden | Y ponlo en el horno hasta que se dore.

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HOT CHOCOLATE

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  • 1 cup of milk | 1 vaso de leche
  • 1 tsp of caramel sauce | 1 cuchara de salsa de caramelo 
  • 1/2 cup of cocoa powder/chocolate chips (just use what you want, I’m having here some of my local chocolate) | 1/2 vaso de cacao en polvo/virutas de chocolate (usa lo que quieras, yo lo hago con chocolate de mi pueblo) 
  • Some cream & cinnamon to garnish | Nata y canela para decorar 
  • You can do your own mix adding some orange peel, white chocolate, marshmallows… | Puedes hacer tu propia mezcla añadiendo cáscara de naranja, chocolate blanco, nuves…

Preparation

  1. Set the pot on medium-high heat | Pon la cazuela a fuego medio-alto
  2. Add your milk, the chocolate and the caramel sauce | Añade la leche, el chocolate y la salsa de caramelo
  3. Mix until smooth and warm | mezcla hasta que quede uniforme y caliente
  4. Pour it in a mug | Vertelo en una taza 
  5. And finally garnish with some cream and cinnamon powder | Y finalmente decora con un poco de nata y canela.

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Merry Christmas to everybody!! Enjoy your holidays and have a lot of fun! I hope you don’t overfeed yourself like always happens, but if this is the case I wouldn’t mind with these delicious recipes 😛 would you?

See you next week lovelies,

xx,

Carme.

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