4 EASY & QUICK MEALS

Hello everyone, welcome back to my blog!!

Today I want to share with you my 4 easy and quick meals that I usually do when I’m in a rush, I don’t have time but I want something to fuel my body and brain. The perfect meal after a long day and after going to the gym. The easy thing could be ordering a pizza but I want to eat healthy and whole food as possible.


Hola a todos, bienvenidos otro día más a mi blog!!

Hoy quiero compartir con vosotros 4 súper fáciles y rápidas comidas que hago cuando tengo prisa, no tengo tiempo y quiero algo que me de energía a mi cuerpo y cerebro. La perfecta comida después de un día largo y después del gym. Lo más fácil sería perdir una pizza pero quiero comer saludable y alimentos naturales y integrales.

So we are going to start with my TOFU SALAD. Tofu is a widely-enjoyed food made of soybeans, super healthy, gluten-free and low calorie. It’s an important source of protein specially for vegans. We’re just going to fry some and add it to a regular salad. Simple but delicious and nutritious. | Así que vamos a empezar con mi ENSALADA DE TOFU. Tofu es una comida que a muchos les gusta hecha de soja, súper saludable, sin gluten y bajo en calorías. Es una fuente imporante de proteína especialmente para veganos. Vamos a simplemente freir un poco y añadirlo a una ensalada normal.

INGREDIENTS

img_6153

  • Some green leafs (kale, lettuce, sprouts) | Hojas verdes (kale, lechuga, brotes)
  • 1/2 avocado | 1/2 aguacate 
  • Some cherrie tomatoes | Tomates cherries 
  • Sesame seeds | Semillas de sésamo
  • 1 block of firm tofu | 1 bloque de tofu firme
  • Some soy sauce, oil, salt and pepper | Salsa de soja, aceita, sal y pimienta

PREPARATIONimg_6161

  1. First of all, we are going to take our tofu and press it with a paper towel so the liquid can be dried and the tofu ready to be cooked | Primero de todo, vamos a coger el tofo y presionarlo con una toalla de papel para que el líquido se seque y el tofu esté listo para cocinar.
  2. Then cut the tofu in small cubes and sprinkle some salt and sesame seeds | Después corta el tofu en dados pequeños y añade una pizca de sal y semillas de sésamo por encima.
  3. Set the skillet over medium-high heat and add the oil | Pon la sartén a fuego medio-alto y añade el aceite.
  4. Add  the tofu and fry it until becomes golden and crispy. Add some soy sauce | Añade el tofu y fríelo hasta que esté dorado y crujiente. 
  5. While you’re cooking the tofu, wash and cut some tomatoes and avocado | Mientras cocinas el tofu, limpia y corta los tomates y el aguacate.
  6. Place some greens and the other veggies on top and finally the tofu | Coloca los brotes y las otras verduras encima y finalmente el tofu.

img_6170

My next meal it’s another simpe and yummy recipe VEGGIE WRAP . You won’t need more than 4 ingredients. As you can see I love veggies and they’re easy to cook. They make me feel more joyful, healthy and with good energy. This recipe is for 2 wraps. | Mi siguiente plato es una receta simple pero deliciosa, un ROLLITO DE VERDURAS. No vas a necesitar más de 4 ingredientes. Como puedes ver me encantan las verduras y son muy fáciles de cocinar. Me hacen sentir más alegre, saludable y con buena energía. Esta receta es para 2 rollitos. 

INGREDIENTS

img_6244

  • 1 green pepper | 1 pimiento verde 
  • 1/2 eggplant | 1/2 berenjena 
  • Tortilla bread | Pan de tortilla 
  • Some oil, salt & pepper | Un poco de aceite, sal y pimienta

PREPARATION

img_6246

  1. Set the skillet over medium-high heat | Pon la sartén a fuego medio-alto
  2. While the skillet it’s getting warm, wash and cut your veggies in thin stripes | Mientras la sartén se calienta, limpia y corta las verduras en tiras delgadas.
  3. Before frying the veggies, place your tortilla bread on the skillet for 10 seconds so they turn warm | Antes de freir las verduras, pon el pan de tortilla en la sartén por 10 segundos para que se calienten. 
  4. Add a little bit of oil and add the green pepper and the eggplant | Añade un poco de aceite y añade el pimiento verde y la berenjena.
  5. While you’re cooking them, sprinke some salt and pepper | Mientras se preparan, espolvorea un poco de sal y pimienta.
  6. Spread some mayo or just any sauce you like on top of the tortilla bread | Esparce mayonesa o cualquier salsa que te guste encima del pan de tortilla.
  7. Place half of your mix in one tortilla and roll it up | Coloca tu mezcla encima la tortilla y enrollalo.

img_6248

Next recipe it’s what I call a Buddha Bowl. They called like that because they turn to be a Buddha belly. They are filled with various greens, roasted veggies and healthy grain like quinoa. I usually have some already cooked quinoa on my fridge so I can eat it through the week. Quinoa is a gluten-free whole grain food, high in fiber, super nutritious and good for blood sugar control. Perfect for salads. Plus lately I’ve been obsessed with roasted chickpeas they’re an excellent snack. And one reminder: you should eat at least one portion of raw veggies so that’s why we are adding the green. | La siguiente receta es lo que llamo un Bol Buddha. Se llamana así porque parecen ser una barriga de un Buddha. Se sirven con diferentes verduras, verduras al horno y cereales saludables como la quinoa. Normalmente ya tengo quinoa cocinada en mi nevera para que pueda comerla durante la semana. Quinoa es un cereal entero sin gluten, alto en fibra, súper nutritivo y bueno para el control de azúcares en la sangre. Perfecto para ensaladas. Además útlimamente estoy obsesionada con los garbanzos tostados, son un snack excelente. Y otro recordatorio: deberías comer almenos una porción de verduras crudas, por eso añadimos los brotes.

INGREDIENTS

img_6186

  • 1/2 avocado | 1/2 aguacate 
  • Some cooked quinoa | Quinoca cocinada 
  • 1/2 can of cooked chickpeas | 1/2 lata de garbanzos
  • 1 tsp of paprika | 1 cucharada pequeña de paprika
  • Some greens| Un poco de brotes, lechuga…

PREPARATION

img_6191

  1. Preheat the oven | Precalienta el horno.
  2. Wash the chickpeas and place them on a bowl | Limpia los garbanzos y ponlos en un bol.
  3. Add some paprika and mix it until all the chickpeas are covered | Añade un poco de paprika y mezcla hasta que los garbanzos estén cubiertos.
  4. Put the chickpeas on a baking dish and pop it into the oven until they’re crispy | Pon los garbanzos en una bandeja para hornear y dentro del horno hasta que estén crujientes.
  5. Meanwhile cut the avocado in half and slice it | Mientrastanto corta el aguacate por la mitad y cortalo en tiras.
  6. In a bowl, add some greens, the avocado slices and a whole of cooked quinoa | En un bol añade los brotes, el aguacate y un montón de quinoa.
  7. Remove the chickpeas from the oven and add them to the bowl | Saca los garbanzos del horno y añádelos al bol.
  8. Add any sauce you like and some sesame seeds | Añade la salsa que te guste y un poco de semillas de sésamo.

img_6196

Now I’m going to show the laziest recipe. I usually will have this meal when I’m not hungry but I still have to eat at least something very light before going to bed. So in this case I will usually make a Banana Smoothie or an ice-cream with frozen fruits. Smoothies are great because it’s quick, easy, delicious and helps you to get your daily allowance of fruits and vegetables. I already have a post with 7 different delicious smoothie recipes HERE | Ahora voy a enseñar la receta más perezosa. Normalmente cuando hago este plato es porque no tengo nada de hambre pero almenos tengo que comer algo ligero antes de ir a la cama. Así que en este caso voy a hacer un Batido de Plátano o un helado, que es con plátano congelado. Los batidos son geniales porque son fáciles, rápidos y te ayudan a obtener tu porción diária de fruta y verduras. Tengo un post delicioso de 7 diferentes recetas de batidos AQUÍ . 

INGREDIENTS

img_6239

  • 1 banana | 1 plátano
  • 1 yoghurt | 1 yogur
  • Some cinnamon | Un poco de canela 
  • Some cereals/granola (my recipe here) | Cereales o granola (mi receta aquí )

PREPARATION

  1. Peel the banana and cut it | Pela el plátano y córtalo.
  2. Add the banana and the yoghurt to the blender | Añade el plátano y el yogur a la batidora.
  3. Add some cinnamon powder and blend it up | Añade la canela y bátelo.
  4. Pour it into a bowl and add your toppings like some organic cereals, shredded coconut and chia seeds | Vertelo en un bol y añade los toppings que quieras como cereales orgánicos, coco rallado o semillas de chía. 

img_6240

I hope you enjoy it and give a try to these delicious recipes. And of course thank you for watching anytime.

See you next week,

xx,

Carme.


Espero que os guste y probeis alguna de estas deliciosas recetas. Y por supuesto gracias por estar siempre allí.

Nos vemos la semana que viene,

besos,

Carme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s