BAKED APPLES

Hello everyone, welcome back to my blog!!

So fall has arrived and we say goodbye to our super enjoyed summer 🙂 I had such great moments this summer, I met new people, learnt lot of things and lived different experiencies. Isn’t it about? How was yours? Well, today I’m welcoming this new season with a super sweet recipe, baked apples. They’re made of 5 ingredients very easy to find. I’m just going to say it’s not one of my heathiest recipes but is quite a treat for these festivities which smells and tastes delicious. Let’s see how it’s done 🙂


Hola a todos, bienvenidos de nuevo a mi blog!!

Otoño ha llegado y le decimos adiós a nuestro super disfrutado verano 🙂 He tenido muy buenos momentos este verano, he conocido nuevas personas, he aprendido un montñon de cosas y he vivido diferentes experiencias.¿ No se trata de esto? ¿Cómo ha ido el vuestro? Bien, hoy vamos a dar la bienvenida a esta nueva estación con una super dulce receta, manzanas al horno. Estan hechas con 5 ingredientes muy faciles de encontrar. Sólo voy a decir que no es mi receta más saludable pero es un buen dulce para estos festivos y huelen y saben delicioso. Vamos a ver cómo se hace 🙂

 

INGREDIENTS

img_5824

  • 4 apples | 4 manzanas
  • 1/4 cup of walnuts | 1/4 vaso de nueces
  • 1/4 cup of brown sugar | 1/4 vaso de azúcar moreno
  • 2 tbsp of butter (19 gr aprox) | 19 gramos de mantequilla
  • 2 tsp of cinnamon | 1 cucharaditas de canela
  • 3 cups of water | 3 vasos de agua

 

PREPARATION

img_5825

  1. Preheat the oven | Precalienta el horno 
  2. Wash 4 apples and make a deep hole where the filling will go. Remove the seeds and stem with a knife or scoop | Lava las 4 manzanas y haz un agujero hondo dónde va a ir el relleno. Retira las semillas y el tronco con un cuchillo o cuchara.
  3. In a bowl, combine the brown sugar with butter and cinnamon. Add the nuts and combine | En un bol, mezcla el azúcar moreno con la mantequilla y la canela. Añade las nueces y mezclar bien.
  4. Spoon the mixt into each of the apples | Coloca la mezcla en cada manzana.

img_5827

5. Add water to the baking dish and place apples on top | Añade agua en una bandeja para hornear y coloca las manzanas encima.

6. Bake for about 40 minutes or until apples are tender when pierced with a fork | Hornear durante 40 minutos o hasta que las manzanas esten tiernas cuando las perfores con el tenedor.

img_5832

7. Remove from the oven and place it on a dish | Sácalas del horno y colocalas en un plato.

8. Decorate with some ice cream or whipped cream with some caramel sauce | Decora con un poco de helado o nata montada con sirope de caramelo.

img_5834

Suuuper yummy, sweet and fulfilling recipe for those fall days 🙂 I hope you enjoy it!

xx,

Carme.


Super deliciosa y dulce receta para estos días de otoño 🙂 Espero que les guste!

besos,

Carme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s