4 FRESH SUMMER SALADS

Hello everyone, welcome back to my blog!!

OMG…I don’t know about you but in Spain it’s freaking boiling!! It’s too warm to spend hours in the kitchen cooking something very elaborated and warm. I think salads are the best option for these days… So here you have some of my favourites salad recipes!!


Madre mía… No se vosotros pero en España hace demasiada calor!! Demasiada como para pasar horas en la cocina cocinando un plato elaborado y caliente. Creo que las ensaladas son una muy buena opción para estos días… Así que aquí teneis alguna de mis recetas de ensaladas preferidas!!

 

GOAT CHEESE SALAD

IMG_4912

INGREDIENTS

  • 4 tomatoes cherry | 1 tomates cherry
  • 4 portions of  goat cheese | 4 porciones de queso de cabra.
  • Some nuts, almonds, pumpkin seeds and raisins | Algunas nueces, semillas de calabaza y pasas.
  • a handful of dehydrated blueberries | Un puñado de arándanos deshidratados.
  • 1 cup mango | 1 vaso de mango
  • Some mixed leaves | Mezclum de hojas verdes
  • Some almond vinaigretted | Vinagreta de almendras.

PREPARATION

  1. Wash and cut in a half all the tomatoes cherries | Lava y corta por la mitad todos los tomates cherrys.
  2. In a pan, toast all the nuts for a better cripy taste | En una sartén, tostar todos los frutos secos para un gusto más crujiente.
  3. Peel and cut some mango | Pelar y cortar el mango.
  4. In a bowl add some mixed leaves, all the tomatoes, some nuts, mango and dehydrated blueberries | En un bol añadir el mezclum de hojas verdes, los tomates, frutos secos, mango y un poco de arándanos deshidratados.
  5. In a a pan, brown the goat cheese to creat a crunchy crust | En una sartén dorar el queso de cabra para crear una costra crujiente.
  6. Add the cheese on the salad and dress it with some alomd vinaigretted | Añadir el queso en la ensalada y aliñar con la vinagreta de almendras 🙂

 

CHICKEN & PINEAPPLE SALAD

IMG_4890

INGREDIENTS

  • 200gr rice | 200 gr arroz
  • 1/2 pineapple | 1/2 piña
  • 100 gr chicken breasts |100 gr pechuga de pollo
  • 1 can corn | 1 lata maíz
  • 1 cup cheddar cheese | 1 vaso queso cheddar a dados

PREPARATION

  1. Boil the rice | Hervir el arroz
  2. Grill the chicken | Hacer el pollo a la plancha
  3. Dice some cheese, pineapple and chicken | Cortar a dados el queso, la piña y el pollo.
  4. Mix everything in a bowl and add some corn in it | Mezclar todo en un bol y añadir un poco de maíz.
  5. (sauce) Mix some red sauce, maionnaise and cognac on taste in another bowl | (salsa) Mezclar salsa roja, mayonesa y coñac al gusto en un bol.
  6. Serve it in another dish and add some sauce to enjoy | Servir en un plato y añadir salsa para disfrutar. 🙂

COUS-COUS SALAD

IMG_4706

INGREDIENTS

  • 1 Cup Cous-Cous | 1 vaso de Cuscús
  • 1 Carrots |1 Zanahoria
  • 3 Cherry Tomato | 3 Tomates Cherrys
  • 1 sprout Broccoli | 1 brote Brocoli
  • 2 Asparagus | Esparragos
  • 2 sprout Coliflower | 2 brotes Coliflor
  • 4 Nuts | 4 Nueces
  • Mint leafs | Hojas de menta
  • Parsley | Perejil

PREPARATION

  1. Steam all the vegetables(carrots, broccoli, asparagus, coliflowers) and the cous-cous in different pans | Cocinar todas las verduras al vapor y el cous-cous en diferentes ollas.
  2. When everything is cooked, add the cous-cous in a bowl with all the vegetables | Cuando todo esté cocinado, añadir el cous-cous en un bol con todas las verduras.
  3. Add some nuts and some mint and parlsey leafs | Añadir nueces y hojas de menta y perejil.
  4. Dress it with some oil and pepper. Eat it cold or warm, lovely anyway 🙂 | Aliña con aceita y pimienta. Se puede comer frío o templado, delicioso igualmente 🙂

 

 

FRESH CHICKPEAS SALAD

IMG_5093

INGREDIENTS

  • 1 tomatoe | 1 tomate
  • 1 cucumber | 1 pepino
  • 1 can of cickpeas(400gr) |1 lata de (400gr)
  • 1 avocado | 1 aguacate
  • 1/2 spring onion | 1/2 cebolla tierna
  • 1 can of corn |1 lata de maíz
  • 3 boiled eggs | 3 huevos duros
  • Some tuna | Un poco de atún

PREPARATION

  1. Wash all the ingredients and boil the eggs | Lava todos los ingredientes y hierve los huevos
  2. Peel the eggs and cut everything in small pieces | Pela los huevos y corta todo los ingredientes en trozos pequeños.
  3. Add some tuna in small pieces too | Añade un poco de atún en porciones pequeñas
  4. Dress the salad with some oil, pepper and salt 🙂 | Aliña la ensalada con un poco de aceite, pimienta y sal 🙂

There’s no better dish than a fresh salad for these days. I hope this post has insipired you to let your imagination out to creat a delicious salad!! |No hay mejor plato que una ensalada bien fresca para estos días. Espero que les haya inspirado y dejen llevar vuestra imaginación para crear una deliciosa ensalada!!

Lot of kisses,

xx,

Carme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s