RECIPE: ST PATRICK’S CUPCAKES

Hello everyone, welcome back to my blog!

Today is Saint Patriiiiicks !! Hurray! My irish side of me shows up haha. So, to celebrate this festivity I made some Green Velvet Cupcakes. They are my first homemade cupcakes and they are delicious!! Makes: 24 cupcakes. Hope you enjoy it.

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Hoy es San Patricio!! Yupi!! Y mi lado irlandés aparece jajaja. Así que para celebrar el festivo, he hecho unos Green Velvet Cupcakes. Son mis primeros cupcakes i están deliciosos!! Da para 24 cupcakes. Espero que os guste.

INGREDIENTS

  • 2 & 1/2 cup of flour                                     | 2 & 1/2 vaso de harina
  • 1 & 1/2 cup of sugar                                    | 1 & 1/2 vaso de azúcar
  • 1 teaspoon baking soda                            | 1 cucharada pequeña de bicarbonato
  • 1 teaspoon salt                                            | 1 cucharada pequeña de sal
  • 1/2 cup of cocoa powder                           | 1/2 vaso de cacao
  • 1 & 1/2 cup of vegetable oil                      | 1 & 1/2 vaso de aceite vegetal
  • 1 cup of milk                                                | 1 vaso de leche
  • 2 eggs                                                             | 2 huevos
  • 2 tablespoon of green food coloring    | 2 cucharadas de colorante alimenticio verde
  • 1 teaspoon vanilla extract                       | 1 cucharada pequeña de extracto de vainilla

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First of all, we are going to mix all the wet ingredients. Gently beating the oil, milk, eggs, food coloring and vanilla until all combined.

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Primeramente, vamos a mezclar los ingredientes húmedos. Batimos gentilmente el aceite, la leche, los huevos, el colorante alimenticio y la vainilla.

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Mix it until turns green and ensembled

On another container, sift together the dry ingredients. Mix the flour, sugar, baking soda, salt and cocoa powder.

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En otro recipiente, tamiza todos los ingredientes secos. Mezcla la harina, azúcar, bicarbonato, sal i cacao.

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Mix the dry ingredients

Add the sifted dry ingredients to the wet and mix it well until smooth and thoroughly combined.

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Agrega los ingredientes tamizados secos a los húmedos y mezcla bien hasta que quede fluido y completamente conjunto.

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Mix it unitl gets smooth!!

When all is ready, divide the batter among the cupcakes tins about 2/3 filled. Bake in oven for about 20 to 22 minutes. Check the cupcakes for doness. Remove from oven and cool completely on a rack before frosting.

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Cuando todo este preparado, divide la masa entre la bandeja de cupcakes sobre 2/3 de relleno. Hornear por 20/22 minutos. Verifica los cupcakes hasta que esten hechos. Sacarlos del horno y dejarlos enfriar completamente en un estante antes del frosting.

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Filling the cups

Cream Cheese Frosting

INGREDIENTS:

  • 1 pound cream cheese                             |  453 gramos de queso cremoso
  • 2 sticks butter, softened                        |  226 gramos de mantequilla
  • 1 teaspoon vanilla extract                     |  1 cucharada pequeña de extracto de vainilla
  • 4 cups sifted confectioners’ sugar     |  4 vasos de azucar pastelero tamizado

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In a large mixing bowl, beat the cream cheese, butter and vanilla together until smooth. Add the sugar and on low speed, beat until incorporated. Increase the speed to high and mix until very light and fluffy.

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En un bol grande, mezcla el queso cremoso, mantequilla y la vainilla juntos hasta quedar fluido. Añade el azucar en baja velocidad, mezcla hasta incorporarlo. Augmenta la velocidad y batelo hasta quedar ligero y esponjoso.

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Some vanilla extract
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And some sifted cofectioners’ sugar

Using a piping bag with a star tip add some frosting inside it and pipe out the frosting onto the cupcake, you may also just use a knife or spoon to frost the cupcakes as well.

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Usando una manga pastelera añade el frosting dentro de la manga y hacia el cupcake, tambien puedes usar un cuchillo o cuchara para glasear el cupcake.

 

Finally garnish with green sanding sugar or whatever you fancy the most!!

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Finalmente decoralo con azúcar verde decoración o el que más te guste!!

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I hope you liked and give it a try to these sweet cupcakes.

Happy St. Patricks day to my irish friends!! 🙂

Lot of kisses, and see you in the next post.

xx,

Carme.

 

 

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3 thoughts on “RECIPE: ST PATRICK’S CUPCAKES

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